Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Suzanne Ekeroths luffarslöjd ställs ut på Galleri Gyllene Hinden.
Foto: Anne Engström
Suzanne Ekeroths luffarslöjd ställs ut på Galleri Gyllene Hinden.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

POTTERS MAGIKAOS PÅ BIBLIOTEKET

Lajv: Lajvbyrån ordnar Harry Potter inspirerat lajv på Bollebygds bibliotek för barn 9–12 år. Fick du aldrig din uggla från Hogwarths? NU har du chansen att få kliva in i en magisk värld och vara med om magi och kraftfulla ritualer och lösa ett mysterium. Föranmälan senast den 8 februari, gratis.

Bollebygds bibliotek måndag 11 februari kl 11–13.

 

DANSA I ROTUNDAN

Dans: Dansa modern dans varannan tisdag. Den här gången spelar Cedrix. Fika ingår i entréavgiften.

Hindås bygdegård Rotundan tisdag 12 februari kl 18–21.30.

 

ÅK SKIDOR UTFÖR I BOLLEKOLLEN

Skidor: Nu är det gott om snö i Bollekollen. För barn och nybörjare finns nybörjarområdet med ett åkband på 60 meter och två pister på 60 meter vardera. För de mer vana finns en pist på 350 meter med lift. Skiduthyrning är öppen samma tider som backen. Extra öppethållande, se Bollekollens Facebooksida.

Bollekollen i Bollebygd, öppet tisdag och torsdag kl 18–21, lördag och söndag kl 10–16.

 

FIKA PÅ VÄGKORSET

Kafé: Frivilliga krafter ser till att Vägkorset kan hålla öppet och erbjuda fika till humant pris och en stunds gemenskap kring fika, stickning med mera.

Vägkorset i Bollebygd, öppet måndag–onsdag kl 10–14.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek har vernissage på lördag med Marie Selenius fantasifulla målningar. Galleri Gyllene Hinden visar Suzanne Ekeroths avancerade luffarslöjd.

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 18–18, lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.