Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Organist Torbjörn Widfeldt bjuder på orgelmusik i Bollebygds kyrka på lördag kväll.
Foto: Anne Engström
Organist Torbjörn Widfeldt bjuder på orgelmusik i Bollebygds kyrka på lördag kväll.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

VERNISSAGE PÅ BOY KONSTHALL

Konst: Boy konsthall visar utställningen ”En annan blick över tiden” med tio målningar i blandad teknik, akryl och kollage, av Marjan Jabinpishe. Hon är ursprungligen från Teheran i Iran, men bor sedan sex år i Göteborg. Hon har medverkat i grupputställningar, men det är första gången just de här målningarna visas i Sverige. Vernissagen är lördag 2 februari klockan 13–16 och utställningen är kvar till och med den 23 februari.

Boy konsthall i Bollebygd öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag kl 12–16.

 

ORGELAFTON I KYRKAN

Musik: Organist Torbjörn Widfeldt spelar Piece d'Orgue BWV 572 av J S Bach och Orgelsymfoni nr 2 D-dur op 13 nr 2 av C M Widor. Bollebygds kyrkas orgel har endast 18 stämmor och två manualer, men växlingarna mellan tre manualer i Widors symfoni återskapas virtuellt med omregistreringar. Oscar Söderholm är registrant.

Bollebygds kyrka lördag 2 februari kl 18.

 

SVÄNG MED VIER BRILLEN

Musik: Gruppen Vier Brillen bjuder på svängiga visor för glada människor med ”underfundiga rim och undermåliga vitsar”. Köp biljett på www.hindasstation. se eller på Gyllene Hinden. Ta med det du vill äta och dricka som på en picknick, låna bestick, porslin och glas.

Hindås station lördag 2 februari kl 19.

 

FIKA I BOLLEBYGD OCH HULTAFORS

Kafé: Ta en fika i trevligt sällskap på Vägkorset, eller fika i lika trevligt sällskap på Hultafors station (lördag ojämn vecka) där man även kan passa på att kolla loppisen. Humana fikapriser på båda ställena.

Vägkorset i Bollebygd, öppet måndag–onsdag kl 10–14. Hultafors station lördag 2 februari kl 11–14.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: PRO-målarna ställer ut i Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek till och med fredag den 1 februari. Galleri Gyllene Hinden visar Anna Alex Karlssons målningar till och med i dag onsdag och på lördag den 2 februari tar Suzanne Ekeroth över med sin luffarslöjd.

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.