Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
David Bäck, som ledde dansen och musiken på World music culture club på Hindås camping i somras, har bjudit in till ”Två och en flygel” på söndag.
Foto: Erik Jullander
David Bäck, som ledde dansen och musiken på World music culture club på Hindås camping i somras, har bjudit in till ”Två och en flygel” på söndag.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd

LUCIAFIRANDE I TÖLLSJÖ

Lucia: Bollebygds lucia Tilda Persson, som kröntes i Bollebygds kyrka på tisdagen, är från Töllsjö. Därför ordnas en extra luciahögtid i Töllsjö kyrka i kväll.

Töllsjö kyrka onsdag 12 december kl 19.30.

 

TVÅ OCH EN FLYGEL

Musik: David Bäck vid flygeln gästas av skådespelaren Johan Gry och bjuder på quiz, musik, allsång och god stämning. Porslin, bestick och glas finns att låna och man tar med sin egen mat och dryck som på en picknick. Entréavgift.

Hindås station söndag 16 december kl 18.

 

DANSA I ROTUNDAN

Dans: På sista tisdagsdansen för i år spelar Hobbygänget. Fika finns att köpa, entréavgift.

Hindås bygdegård Rotundan tisdag 18 december kl 18–21.30.

 

FIKA PÅ VÄGKORSET

Kafé: Drick en kopp kaffe eller njut av en lunchmacka till humant pris, och framför allt umgås med de andra besökarna. Vägkorset har även en hantverksbutik som är öppen samma tider, en snickarverkstad och en syateljé. På måndagar hålls en andakt och på tisdagar är det stickkafé.

Vägkorset i Bollebygd, öppet måndag–onsdag kl 10–14.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Karin Utterberg Areqvists akvareller finns kvar på Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek till och med den 15 december. Passa samtidigt på att titta på Marie Olofssons glasdesign, porslinskristaller och smycken i keramik som ställs ut i biblioteket. Galleri Gyllene Hinden har medlemsutställning med tema jul hela december.

Galleri Odinslund i Bollebygd och Bollebygds bibliotek, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.