Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Niklas Asknergård sjunger vid kröningen av Bollebygds lucia.
Foto: Lars-Åke Green
Niklas Asknergård sjunger vid kröningen av Bollebygds lucia.

Anne Engström tipsar om sex saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

JULKONSERT MED EVELYN JONS

Musik: Evelyn Jons och Per Hovensjö kommer till Hindås station med sin bejublade julkonsert med bara sång, gitarr och tänkvärt men roligt ”pludder-pladder”. Biljetter förköps på Gyllene Hinden. Insläpp från kl 19.30.

Hindås station fredag 7 december kl 20.

 

KURIOSAKAFÉ OCH KALENDERPRESENTATION

Kafé: Passa på att fynda julklappar och ta en fika på lördag när kuriosakaféet i Hultafors station/bygdegård är öppet för sista gången i år. På söndag kan man komma tillbaka och njuta av lussekaffe, luciatåg och presentation av 2019 års almanacka med gamla bilder från bygden.

Hultafors station lördag 8 december kl 11–14 och söndag 9 december kl 16.

 

JULSTÄMNING I HEMBYGDSGÅRDEN

Jultid: Bollebygds hembygds- och fornminnesförening erbjuder grötfrukost i Höggärdesstugan, hantverk och lotterier i Åsenstugan samt böcker och dvd från Bollebygd. Köp nybakat bröd i bakstugan. Bollebygds lucia kommer kl 12.

Bollebygds hembygdsgård lördag 8 december kl 10–13.

 

JULSTÖK I BOY KONSTHALL

Konsthantverk: Köp unikt konsthantverk och design från 13 konstnärer. Boy konsthall bjuder på fika.

Boy konsthall i Bollebygd söndag 9 december kl 13–17.

 

JULMARKNAD I BOLLEBYGD

Marknad: Gå på julmarknad i Bollebygd med hantverk, ost, korv, choklad, mandel, honung, julkärvar, lotterier, dans kring granen, besök av Bollebygds lucia med mera. Utnämning av 2019 års Bollebygdsambassadör och 2018 års demokratistipendiat kl 15.

Gästgivaretorget i Bollebygd söndag 9 december kl 13–17.

 

KRÖNING AV BOLLEBYGDS LUCIA

Konsert: Tilda Persson från Töllsjö kröns till Bollebygds lucia vid den traditionella luciakonserten med musikalartisten Niklas Asknergård, ungdomskören, kyrkokören, samt lokala sångsolister och instrumentalister. Det finns en ny chans att se och höra luciaföljet kvällen efter i Töllsjö kyrka. Gratis inträde men kollekt till en guldkant för äldreomsorgen.

Bollebygds kyrka tisdag 11 december kl 19, Töllsjö kyrka onsdag 12 december kl 19.30.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.