Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Jan Blomgren spelar vid Älgtjärn på söndag.
Foto: Anne Engström
Jan Blomgren spelar vid Älgtjärn på söndag.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

KURIOSAKAFÉ OCH VÅFFELKAFÉ

Kafé: Hultafors bygdegårdsförening ordnar kuriosakafé med loppis varannan lördag (ojämn vecka). Älgtjärns byalag ordnar våffelkafé med underhållning av Jan ”Blomman” Blomgren som spelar gamla örhängen, kaffe våfflor och kulturstig.

Hultafors bygdegård/station lördag 29 september kl 11–14. Älgtjärns hembygdsstuga söndag 30 september kl 16–18.

 

SÖNDAGSKOLA FÖR VUXNA

Kyrkligt: På söndag hålls mässa i Bollebygds kyrka. Anders Jernbratt predikar och Torbjörn Widfeldt står för musiken. Efter en kort fika startar Söndagsskola för vuxna med temat ”Varför är gudstjänsten så viktig då?” med kyrkoherde Madeleine Forsberg.

Bollebygds kyrka söndag 30 september kl 11.

 

BOKBUSS FÖR MÅNGA SPRÅK

Bibliotek: På måndag kommer en bokbuss lastad med böcker på många språk till Bollebygds bibliotek. Det är en del i projektet ”Det gränslösa biblioteket” som pågår runt om på Sjuhäradsbiblioteken.

Vid Bollebygds bibliotek måndag 1 oktober kl 15.15–16.30.

 

ÄLDREMÄSSA

Mässa: För andra året i rad ordnar Bollebygds kommun en äldremässa på Bollegården. Service och företag som vänder sig till äldre i kommunen finns på plats. Man kan möta representanter för Hälsohuset, PRO, SPF Seniorerna, Svenska Kyrkan, Folktandvården, Apoteket, Röda Korset, färdtjänsten, Sparbanken, Hörselverksamheten i Borås, Hemköp och Fissa och Feja. Det bjuds på lättare förtäring.

Bollegårdens allrum tisdag 2 oktober kl 12–16 (drop in).

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: I den gamla arresten i Bollebygd finns Ljudkonst i 7Härads ljud- och skulpturinstallation kvar september ut. Galleri Gyllene Hinden visar Christina Hedlunds textil. Agneta Bergström ställer ut målningar på Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek med vernissage på lördag den 29 september.

Gamla arresten i Bollebygd, Boy konsthalls öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15. Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider.