”Funktionshinderfrågor ligger mig varmt om hjärtat”

Bollebygd Artikeln publicerades
Patrik Karlsson är fotograferad vid Tingshuset i Bollebygd. Där har han suttit många timmar på möten, och platsen tilltalar honom.
Foto: Anne Engström
Patrik Karlsson är fotograferad vid Tingshuset i Bollebygd. Där har han suttit många timmar på möten, och platsen tilltalar honom.

Kristdemokraterna har i dag en av Bollebygds kommunfullmäktiges 31 ordinarie platser, men ytterligare två ledamöter och en ersättare har anslutit sig till partiet under mandatperioden. Patrik Karlsson är förstanamn på KD-listan.

Inför valet i Bollebygd ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

– Min sambo har en funktionsnedsättning. Jag arbetade ideellt med funktionshinderfrågor men tyckte det var svårt att nå fram till beslutsfattare Till slut bestämde jag mig för att engagera mig lokalt, år 2010.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Att kommunen har en bättre närvaro i tillgänglighetsfrågor och i frågor som rör funktionshinder. Det finns oerhört mycket kvar att förbättra men arbetet är påbörjat.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– Under senaste året har vi kristdemokrater försökt få den politiska ledningen att stärka upp räddningsvärnet i Töllsjö med en mindre utryckningsbil för att frigöra de viktiga resurser som brandbilen innebär. Det har funnits en politisk majoritet för att förstärka med en bil men av olika anledningar har det dragit ut på tiden.

4) Din hjärtefråga?

– TTveklöst omsorgen om kommunens svagaste. Funktionshinderfrågor ligger mig varmt om hjärtat och jag ser att det finns så mycket vi skulle kunna göra bättre i Bollebygd. Jag vill höja ambitionsnivån i Bollebygd.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

– Jag hade delat pengarna mellan Vägkorset och daglig verksamhet. Träffpunkt/Café Vägkorset har varit en oerhört viktig mötesplats för människor I livets olika situationer och fyller en stor social funktion.

Fakta

Patrik Karlsson

Parti: Kristdemokraterna

Ålder: 44

Bostadsort: Bollebygd (Råssa)

Yrke: Egen Företagare (Kaptenkrok.se), personlig assistent

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: Ledamot kommunstyrelsen (2014-2018), ersättare kommunfullmäktige (2014-2018), ersättare samhällsbyggnadsnämnden (2010-2014), ledamot Rådet för funktionsnedsatta (2010-2014), ersättare Kommunstyrelsen (2013-2014).

Visa mer...

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.