Förslaget: hundrastgård i Bollebygd

Bollebygd Artikeln publicerades
Hundrastgård på Snäckebacken i Ronneby.
Foto: Lena Karlsson/Blekinge läns tidning
Hundrastgård på Snäckebacken i Ronneby.

I Bollebygds kommun finns mer än 1 100 registrerade hundar. Nu har en nyinflyttad Bollebygdsbo lämnat ett medborgarförslag om att anlägga en hundrastgård i Bollebygds centralort.

Förslagsställaren, som har skickat med en namninsamling till kommunen, vill att kommunen upprättar en inhägnad hundrastgård där hundar kan leka och springa fritt okopplade under ägarens uppsikt. Hon anser att det skulle bli en viktig mötesplats för hundägare där de kan träna och socialisera sina hundar, men även en trygghet för de personer som är hundrädda och då inte behöver vara rädda för att möta en okopplad hund i centrum. Det är visserligen nära till skog och natur i Bollebygds kommun, men det är inte tillåtet enligt lag att släppa hundar lösa hur som helst bland annat av hänsyn till de vilda djuren.

Förslaget är att anlägga hundrastgården på gräsytan mellan Bollebygdsskolan och gångtunneln vid Krokdalsvägen.
Förslaget är att anlägga hundrastgården på gräsytan mellan Bollebygdsskolan och gångtunneln vid Krokdalsvägen.

I medborgarförslaget skriver hon att hon inte är insatt i vem som är ägare till olika områden i Bollebygd, men en bra plats för en hundrastgård skulle vara gräsytan mellan Bollebygdsskolan och gångtunneln vid Krokdal. Ytan är lagom stor, har träd som ger skugga och ligger nära motorvägen och pendelparkeringen.