”Föreningslivet och studieförbunden gör fantastiska insatser”

Bollebygd Artikeln publicerades
Peter Rosholm (S) är fotograferad vid Kulla strax ovanför Bollebygds kyrka, ungefär där nya skolan är planerad. Att komma till Bollebygd västerifrån och se dalen framför sig ger alltid en känsla av skönhet.
Foto: Anne Engström
Peter Rosholm (S) är fotograferad vid Kulla strax ovanför Bollebygds kyrka, ungefär där nya skolan är planerad. Att komma till Bollebygd västerifrån och se dalen framför sig ger alltid en känsla av skönhet.

Socialdemokraterna har i dag tio av Bollebygds kommunfullmäktiges 31 ordinarie platser och leder kommunen genom ett samarbete med MP och V. Kommunalrådet Peter Rosholm är förstanamn på S-listan.

Inför valet i Bollebygd ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

Har nog alltid varit intresserad att påverka.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört? Att jag fick bidra när vi blev egen kommun 1995.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom? Att det inte finns beslut om ny järnvägsstation i Bollebygd. Processen att bygga nya järnvägen har varit lång och slingrig. Nu finns byggbeslut men det mesta av finansieringen saknas. Hur trafiken ska se ut och på vilka ställen stationer ska finnas har varit och är en svår process,  men vi ger oss inte.

4) Din hjärtefråga? Den fråga jag oroar mig mest för är miljöutmaningen och den globala uppvärmningen. Vi vet vi måste ställa om ändå händer det alldeles för lite. Ska vi behöva säga till våra barn och barnbarn att vi visste det var ohållbart men vi gjorde inget?

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de? Föreningslivet och studieförbunden. De gör fantastiska insatser och kommunens stöd kunde vara bättre. Kulturen satsar vi inte mycket på heller. Badhus har länge varit efterfrågat.

Fakta

Peter Rosholm

Parti: Socialdemokraterna

Ålder: 61 år

Bostadsort: Bollebygd

Yrke: Lokförare

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: Förutom nuvarande uppdrag i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige har jag varit vice ordförande i kommunstyrelsen och vice ordförande byggnads- och miljönämnden.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.