Felicia tog VM-silver med Mexikos landslag

Bollebygd/Mexiko Artikeln publicerades
Felicia Escobar Särnbratt i Mexikos landslagsdräkt.
Foto: Privat
Felicia Escobar Särnbratt i Mexikos landslagsdräkt.

Felicia Escobar Särnbratt, med anknytning till Bollebygd, var en av spelarna när Mexikos U17-lag nyligen tog silver i U17-VM i Uruguay.

Det började med att Felicia Escobar Särnbratt var på en provträning med det mexikanska U17-landslaget för ett och ett halvt år sedan.

– Efter det hörde jag inget från dem förrän nu i september då jag blev kallad till min första samling säger Felicia Escobar Särnbratt.

Hon fick spela med landslaget och var med när laget tog sig ända till final i mästerskapet. Hon spelade i Mexikos lag i finalen, men laget nådde inte ända fram utan fick se sig besegrat av Spanien i finalen.

Hemma i Sverige spelar Felicia i Kopparbergs/Göteborg FC:s F19-lag.

– Jag har spelat där sedan förra vintern och trivs jättebra med tränare och lagkamrater.

Felicia bor i Göteborg men har ankytning till Bollebygd via mamman och familjen är ofta där. De har även ett sommarhus i Gesebol. Hon har dubbelt medborgarskap – svenskt och mexikanskt – och det var därför hon kunde spela i landslaget.

I Kopparberg/Göteborg spelar hon vänsterytterback och ibland yttermittfältare.

– Jag gillar att spela på kanten mer än i mitten och trots att jag inte spelat ytterback så länge trivs jag verkligen på den positionen nu.

Hur var finalen?

– Vi var jätteglada om att få vara med om något så stort. I första halvlek hade vi väldigt svårt att skapa chanser och Spanien var snäppet vassare. I andra halvlek hade vi bättre spel men det räckte inte hela vägen och matchen slutade 2-1 till Spanien. Det är klart man ville vinna men nu i efterhand känns det ändå helt okej att komma hem med en silvermedalj.

Kommer du att spela med landslaget igen?

– Jag vet faktiskt inte, det beror på om jag blir kallad eller inte. Nu fortsätter processen som U20-spelare som jag, om chansen ges, mer än gärna är del av.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.