Eleverna får vara galna i engelska under en dag

Bollebygd Artikeln publicerades
Brett Weihart lärde ut cricket och australiensisk fotboll.
Foto: Privat
Brett Weihart lärde ut cricket och australiensisk fotboll.

En gång om året ordnar Bollebygdsskolan F–6 heldagen Crazy for English med ett engelskspråkigt land som tema. I år kom turen till Australien.

I år valde personalen på Bollebygdsskolan, med Lisa Astbury och Lina Oscarsson i spetsen, att rikta blickarna ”down under” mot Australien. Förutom att dagen är en gemensam ”happening” för skolan finns det varje år specifika mål. Årets fokus låg på NO med Australiens fascinerande natur och djurliv i centrum, men även ett digitaliseringsfokus ingick.

Dagen ägnades åt aktiviteter som på olika sätt hade med australiensisk kultur och natur att göra. Alla klasser följde sitt schema med olika aktiviteter – allt från konstprojekt på aboriginskt vis till matematik.

Aboriginsk konst provades under dagen.
Foto: Privat
Aboriginsk konst provades under dagen.

Under ledning av Brett Weihart fick eleverna prova på cricket och australiensisk fotboll. De fick även testa att kasta flip-flop, vilket i Australien kallas thong throwing och görs på nationaldagen. Under dagen träffade eleverna ”Joey and friend”, skolans kängurumaskot, som spred glädje och energi.

Sexorna fanns under dagen med de yngre eleverna på aktiviteterna för att hjälpa, stötta och vara inspiratörer.