Dubbelpremiär i Bollebygd - både butik och bar öppnade

Bollebygd Artikeln publicerades
Foto:
Salongens innehavare Linda Lindström och kocken Henric Wåhlin står redo att ta emot de första bargästerna.

Fredagen var premiärdag för två verksamheter i Bollebygd. Linda Lindström öppnade en bar i Salongen och Ann Åström öppnade butiken Mormor Ruths Interiör & Skafferi.

Foto:
Irma och Sixten Lindeblom Hägg var bland premiärdagens besökare hos Ann Åström i Mormor Ruths Interiör & Skafferi. Godiset såg fint ut.

När Levins skor stängdes i Bollebygd blev det visserligen en ny skobutik, Bra skor, i lokalen – men bara på halva ytan.

Ann Åström, som tidigare bland annat drivit Knäpparn, såg sin chans att förverkliga en dröm och öppna Mormor Ruths Interiör & Skafferi i den andra halvan. Butikens sortiment består av gamla möbler, möbler i gammal stil, lösteer, kaffe och lite exklusivare matvaror (lakrits, sylt med mera) samt Vintage kalkfärg.

– Jag älskar att fixa till gamla möbler och saker och har nog snart målat om allt hemma, säger Ann Åström. Återbruk är viktigt. Här får jag hjälpa andra som också gillar en gammaldags stil. Man måste våga prova så man inte dör nyfiken.

Att många Bollebygdsbor var nyfikna på Mormor Ruths Interiör & Skafferi syntes tydligt. När butiken öppnade klockan 11 var det till och med kö in till lokalen.Ann Åström säger att hon valde sortimentet noga så att hon inte skulle konkurrera med andra butiker i Bollebygd, utan snarare vara ett komplement.

– En ny butik ska bidra med något som inte redan fanns, säger hon.

Foto:
Mormor Ruths Interiör & Skafferi
Foto:
Mormor Ruths Interiör & Skafferi
Foto:
Mormor Ruths Interiör & Skafferi

Fredagens andra premiär hölls klockan 16 på Salongen, som äntligen fått en bar. Linda Lindström startade kafé och frisersalong i samma lokal för snart två år sedan. För ett och ett halvt år sedan sökte hon alkoholtillstånd och nu är den utdragna processen klar, efter att lokalen klassats om till storköksverksamhet.

Baren kommer att ha en meny med bland annat hamburgare på högrev och texmexmat, men även vegansk mat. Ölen tas framför allt från västsvenska mikrobryggerier, såsom Rådanäs.

Linda Lindström ger uttryck för samma tanke som Ann Åström:

– Jag tyckte att det var viktigt att välja en annan sorts mat än restaurangerna som redan finns, säger Linda Lindström. Om ett litet samhälle ska överleva ska vi vara draghjälp åt varandra, inte konkurrenter.

Linda Lindström hoppas att baren ska bli en mötesplats dit man lika gärna kan gå ensam som i sällskap och prata med folk eller läsa en bok över ett glas vin.

Foto:
Salongen
Foto:
Salongen
Foto:
Salongens vinkyl
Foto:
Linda Lindström fixar det sista inför invigningen.