De söker nya ägare till La Familia efter tio år

Bollebygd Artikeln publicerades
Rodrigo och Jennie Macsad har bjudit ut La Familia till försäljning för att kunna ägna mer tid åt familjen, men säljer inte förrän köparen känns rätt.
Foto:Anne Engström
Rodrigo och Jennie Macsad har bjudit ut La Familia till försäljning för att kunna ägna mer tid åt familjen, men säljer inte förrän köparen känns rätt.

Efter nästan tio år som ägare till restaurangen La Familia i centrala Bollebygd vill Rodrigo och Jennie Macsad ha lite mer tid för familjen. Nu är La Familia till salu och paret koncentrerar sig på Hulta golfrestaurang.

La Familia har ett attraktivt läge precis vid torget i Bollebygd och har framför allt satsat på luncher och kvällsarrangemang.

Det är just kvällarna som är förklaringen till att Rodrigo och Jennie Macsad tar steget att bjuda ut restaurangen till försäljning.

– Rodrigo har varit i restaurangbranschen i 17 år, under hela vår tid tillsammans, och La Familia har varit ett projekt som involverat hela familjen, säger Jennie Macsad.

Jennie Macsad var gravid med yngsta dottern när paret tog över restaurangen så flickorna har växt upp med den.

– Rodrigo har jobbat mycket kvällar och jag har fått ta hand om hämtningar och körningar till barnens aktiviteter, säger hon.

– Jag har missat många fester på helgerna för att jag har jobbat, säger Rodrigo Macsad.

Det var Jennie Macsad som kom på namnet La Familia, för att man ville att Bollebygdsbor och alla andra gäster skulle känna sig hemma och stämningen vara familjär.

Beslutet att sälja var inte lätt. Paret har byggt upp en verksamhet som är precis som de vill ha den och personalen har blivit nära vänner.

– Personalen trivs här, säger Rodrigo Macsad. Flera som slutat har kommit tillbaka. De som jobbar i köket blir bekanta med gästerna och gästerna blir familjära med varandra. Hit kommer målare, snickare, elektriker och kommunanställda och äter tillsammans. Man kan gå hit ensam och känna sig hemma.

Gästerna på kvällarna kommer även från Borås, Hindås eller längre bort. Många äter middag hos La Familia på väg till evenemang i Borås eller Göteborg.

– Vi har satsat på det vi tror på och är bra på, säger Jennie Macsad. Vi har bra mat som gästerna gillar och håller oss till det. Om någon vill fika kan vi göra en baguette eller erbjuda någon av desserterna, men vi driver inte ett fik utan kan lika gärna hänvisa gästerna till något av fiken i byn.

– En styrka är att vi lagar all mat från grunden, säger Rodrigo Macsad som själv är en av restaurangens kockar.

Restaurangen hade en omsättning på 5,4 miljoner 2015 och 5,25 miljoner 2016 och bolaget bjuds ut för 2,6 miljoner. Men paret Macsad har inte bråttom att sälja. De hoppas på en ny ägare som arbetar i samma anda som de själva.

– Vi väntar tills vi hittar rätt köpare, säger Jennie Macsad. Vi hoppas att den som tar över har lika stort fokus på kvalitet och noggrannhet. Vi säljer inte till vem som helst. Vi vill kunna komma hit och äta även då nästa ägare tar över.

Fakta

La Familia

Restaurangen ligger i Centrumhuset i Bollebygd och har en total yta på 142 kvadratmeter plus cirka 54 kvadratmeter uteservering.

Omsättningen var 5,4 miljoner 2015 och 5,25 miljoner 2016.

Hyran är 15 100 kronor.

Priset är 2,6 miljoner kronor.

Visa mer...