”De sålde bättre i Bollebygd än på en stor marknad i Göteborg.”

Bollebygd Artikeln publicerades
Emelie Gustafsson på Trendmakeriet i Bollebygd.
Foto: Anne Engström
Emelie Gustafsson på Trendmakeriet i Bollebygd.

I dag är det skördefest i centrala Bollebygd. Emelie Gustafsson på Trendmakeriet ingår i arrangörsgruppen tillsammans med Åsa Lönberg på Danex och Maria Agerblom på Blomsterhuset.

1 Hur många gånger har ni ordnat skördefesten?

– Det här blir den tredje i ordningen.

2 Är skördefesten populär?

– Ja, vi får väldigt många besökare. Förra året såldes det slut på bland annat ost och bröd innan dagen var slut. I början fick vi jobba mer för att få utställare, men när de har sett hur bra det går blir utställarna angelägna om att komma. Några av dem sade att de sålde bättre i Bollebygd än på en stor marknad i Göteborg.

3 Vilka är med och säljer?

– Det är allt från företag till föreningar som scouterna och Hembygdsföreningen och en del privata odlare. Vi har bland annat en som säljer honung från egna bin. Klass 8 B på Bollebygdsskolan säljer hembakat och har hand om ponnyridningen.

4 Märker butikerna av att det är mer folk i rörelse?

– Ja, vi ser att vi får in fler kunder som passar på att kolla vårt utbud och handla den dagen. Annars kanske vi inte skulle lägga allt det arbetet på vår fritid. Vi arrangerar tillsammans med Lions och pengarna vi får in går till annonsering, lotterivinster och andra kostnader.