Datum klart för Tingshusets flytt

Bollebygd Artikeln publicerades
Tingshusets två delar är upplyfta på staplar av stockar inför flytten.
Foto: Anne Engström
Tingshusets två delar är upplyfta på staplar av stockar inför flytten.

Nu är det klart när flytten av Tingshuset i Bollebygd kommer att ske. Den 14 februari körs transporten österut i Tingshusparken.

Tingshuset står sedan några dagar upplyft på staplar av stockar i väntan på att grunden ska bli klar så att byggnaden kan transporteras från Malmgården till sin nya plats på granntomten österut.

Tingshusets bevarande är en hjärtefråga för många Bollebygdsbor, så att flytta det på Alla hjärtans dag är passande.

Nyab, som utför flytten av både Tingshuset och den fristående arresten, har stor erfarenhet av att flytta hus och har haft hand om flytten av flera byggnader bland annat i Kiruna, Gällivare och Luleå men även i sydligare delar av landet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.