Caroline Nordengrip satsar på riksdagen

Bollebygd Artikeln publicerades
Caroline Nordengrip.
Foto: Privat
Caroline Nordengrip.

Caroline Nordengrip från Bollebygd har tagit sig in på Sverigedemokraternas riksdagslista som enda Sjuhäradsbo. Om partiet gör ett lika bra val som 2014 kommer hon in.

Vid Sverigedemokraternas valkonferens i Stockholm 16–18 mars beslutades bland annat om vilka personer som ska stå på partiets riksdagslista.

Riksdagsvalsedeln för SD är en gemensam lista för hela landet och partiets valberedning har strävat efter att få med personer från så många valdistrikt som möjligt.

Caroline Nordengrip är den enda från Sjuhärad. Hon står på plats 42 och om partiet gör ett lika bra val som 2014 är det valbar plats. Just nu har SD 49 mandat i riksdagen, vilket är 29 mandat fler än mandatperioden före.

– Om vi får runt tio procent i valet kommer jag in, säger Caroline Nordengrip. Jag har inte riktigt landat i det här ännu, men är förstås väldigt glad för förtroendet. Att satsa på riksdagen är det jag länge har velat göra.

Caroline Nordengrip är 37 år. Hon har bott i Bollebygd nästan hela livet, förutom då hon gjorde värnplikt och några år därefter. Hon är aktiv inom SD-politiken sedan 2008–2009 och kom in i Bollebygds kommunfullmäktige och Västra Götalandsregionen i och med valet 2014.

Caroline Nordengrip är även förstanamn på kommunlistan i Bollebygd och står på valbar plats till Västra Götalandsregionen.

– Om jag kommer in i riksdagen skulle det vara möjligt att kombinera med att sitta i kommunfullmäktige – under förutsättning vår kommungrupp kommer fram till att de vill ha mig kvar på kommunal nivå, säger hon. Bollebygd har sina fullmäktigemöten på torsdagar. Däremot får jag i så fall lämna regionfullmäktige, eftersom arbetet i regionen innebär möten måndag–tisdag.

Caroline Nordengrip ser fram emot att få jobba på riksdagsnivå om hon blir invald.

– De frågor jag tycker är mest intressanta att arbeta med ligger på riksdagsnivå, säger hon. Transporter har alltid legat mig varmt om hjärtat och i regionen har mitt intresse för infrastrukturfrågor växt fram alltmer. Men på senare tid har mitt fokus i stor utsträckning även hamnat på trygghetsfrågor. Alla ska ha rätt till att känna sig trygga när de rör sig i det offentliga rummet.

Caroline Nordengrip säger att om hon får möjlighet till en utskottsplats hoppas hon i första hand på justitieutskottet och i andra hand på trafikutskottet.

– Det är där jag kan driva de frågor jag helst vill arbeta med.