Bollebygd höjer VA-taxan

Bollebygd Artikeln publicerades
VA-taxan höjs bland annat eftersom  reningsverket i Bollebygd är på väg att slå i kapacitetstaket.
Foto: Anne Engström
VA-taxan höjs bland annat eftersom reningsverket i Bollebygd är på väg att slå i kapacitetstaket.

Bollebygds kommun höjer taxan för vatten och avlopp med cirka tio procent från årsskiftet.

Kommunfullmäktiges beslut i torsdags innebär att både brukningsavgiften och anläggningsavgiften höjs med tio procent. Motiveringen är de stora utmaningar som kommunen står inför för att kunna säkra dricksvattenleveranser samt spill- och dagvattenavledning på ett säkert och miljömässigt sätt samt att klara ökade myndighetskrav och göra en insats mot klimatförändringar.

Bollebygds kommun har, som BT tidigare berättat, ett ledningsnät som har stora behov av underhåll och reningsverken i både Bollebygd och Olsfors når snart kapacitetstaket. Det betyder att kommunen behöver göra dyra investeringar kommande år.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.