”Alla kommuninvånare ska kunna umgås och trivas tillsammans”

Bollebygd Artikeln publicerades
Tomas Ridell (V) är fotograferad vid sitt hem vid Skäresjön nära Töllsjö. Han vill visa på att Bollebygds kommun har fin natur med flera sjöar och skogar.
Foto: Anne Engström
Tomas Ridell (V) är fotograferad vid sitt hem vid Skäresjön nära Töllsjö. Han vill visa på att Bollebygds kommun har fin natur med flera sjöar och skogar.

Vänsterpartiet har i dag ett av Bollebygds kommunfullmäktiges 31 ordinarie platser och ingår i ledningen av kommunen genom ett samarbete med S och MP. Tomas Ridell är förstanamn på V-listan.

Inför valet i Bollebygd ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

– Jag upptäckte glädjen med att man kan vara med att påverka vårt samhälle.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Numera tänker kommunen energieffektivt genom att använda solenergi mer och mer, på Vänsterpartiets initiativ. Vi har ifrågasatt och påverkat att lönen mellan könen inom kommunen har blivit mer jämställda. Vi har fått vårt förslag på 30 km/h i Bollebygds centrum genomfört och därmed minimerat antalet olyckor.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– Försök med sex timmars arbetsdag för de inom kommunen som skulle behöva det.

4) Din hjärtefråga?

– Att alla invånare i kommunen oavsett vad, skall kunna umgås och trivas tillsammans. Jag vill ha inkludering istället för segregering.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

1. Satsa på ungdomsverksamheten och de personer som arbetar ideellt. Dessa människor gör en stor insats för hela vårt samhälle och stöttning behövs för att vi skall kunna ge dem uppskattning i detta gratisarbete. Det kan till exempel vara stöd till träningsutrustning, lägeraktivitet och ledarutbildning. 2. Kulturskolan behöver en översyn och ett lyft. Alla barn/ungdomar  som vill, skall ha möjlighet att vara med i denna verksamhet.

Fakta

Tomas Ridell

Parti: Vänsterpartiet

Ålder: 62

Bostadsort: Bollebygd (Töllsjö)

Yrke: Busschaufför

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: Kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, före detta byggnadsnämnden.

Visa mer...