Man allvarligt skadad efter knivdåd

BOLLEBYGD Artikeln publicerades
Foto: JOAKIM ERIKSSON

En man i 35-årsåldern har vid 18-tiden knivskurits i magen nära Bollebygds kyrka.

Mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset där hans skador betecknades som allvarliga.

– Personen är allvarligt skadad, säger Madelene Zabo, kommunikatör för pressjour vid Sahlgrenska universitetssjukhus till P4 Sjuhärad.

Polisens tekniker påbörjade under kvällen en brottsplatsundersökning. Ett område spärrades av, vittnen i området hördes och senare under kvällen hämtades även en person in på förhör.

Men polisen är förtegen om man hittat några spår som kan vara till nytta för utredningen. Det är också oklart om det är fler personer än gärningsmannen och brottsoffret inblandade.

– Men vi utreder händelsen som mordförsök, även om vi än så länge inte har någon misstänkt gärningsman, säger Edvard Berner, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Enligt uppgifter i kväll har polisen en patrull plats på Sahlgrenska sjukhuset.

Peter Nordengaard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, säger till BT att den knivskadade mannen ska förhöras så fort som möjligt.

Under natten har en kvinna anhållits, misstänkt för medhjälp till mordförsök. Enligt polisen är hon född på 70-talet.

– Det som hänt under natten är att en är anhållen för medhjälp och att målsägande är allvarligt men inte livshotande skadad. Under dagen ska vi försöka gå vidare med förhör med vittnen och andra inblandade, säger Stefan Rudenvall, jourhavande förundersökningsledare i Borås.

Ärendet är överlämnat till polisens avdelning för grova brott.