Pia Sundhage i live-tv på bt.se

Onsdag 16 jan 2013, 10:43

Tillsammans med kulturkontoret i Borås arrangerar Borås Tidning samtalskvällar på stadsteatern, två gånger om året. På måndag kväll, klockan 19, är det dags igen – då ska jag samtala med Pia Sundhage, förbundskapten för fotbollslandslaget och en av de mest uppmärksammade personerna vi har i Sverige just nu. Det kommer att handla om fotboll, ledarskap och, förstås, Pia Sundhage själv.

Biljetterna släpptes igår – och tog slut på tio minuter! Det betyder en fullsatt stadsteater, cirka 500 personer.

Fick ni ingen biljett? Misströsta inte. Borås Tidnings webbredaktion tar fram kameran och direktsänder samtalet på bt.se.


En kultursidas förfall – eller utveckling?

Torsdag 13 dec 2012, 14:11

Lars Lönnroth skriver bittert om förändringarna på SvD:s kulturredaktion i senaste numret av konservativa tidskriften Axess. Bakom artikeln ligger det faktum att han själv, liksom flera av tidningens mångåriga skribenter, sagts upp som litteraturkritiker av nye kulturchefen Martin Jönsson och litteraturredaktören Lina Kalmteg.

Lönnroths artikel är till stora delar en historieskrivning, och som sådan sann – den svenska kulturjournalistiken har förvandlats från att vara en akademisk angelägenhet till journalistisk. SvD:s nya grepp – en orientering mot det digitala formspråket och samtidskritiska innehållet – är ytterligare ett steg i den riktningen. Svårare är det att följa Lönnroths logik när han dömer ut den här utvecklingen. Ja, det är överraskande naivt av en skribent som normalt sett inte är obekant med historiska utvecklingsprocesser. Man kan fråga sig varför han tycker att just kulturjournalistiken skulle vara undantagen från sådana processer?

Sämre blir det förstås inte, men annorlunda. Dagstidningsjournalistiken är inne i en mycket intressant period där de nödvändiga ansträngningarna för att hitta kommande generationers läsare skapar – och kommer att skapa – nya former och ett nytt innehåll. Det gäller även kulturjournalistiken.

SvD tar en risk med sin rekordsnabba förvandling av kulturmaterialet, det inser jag också. Jag har själv suttit på kulturchefsstolen på SvD och vet att det finns många trogna, äldre läsare som med stor skepsis ser på det som händer. Att bli av med egen del är dessutom en prestigeförlust – inte bara för SvD, utan för hela den svenska kulturjournalistiken. Detta skrev jag om i en krönika nyligen.

Men att, som Lars Lönnroth, tro att det skulle innebära en självklar försämring av innehållet är förstås bara dumt. SvD har helt enkelt genomfört ett generationsskifte bland sina skribenter. Kvar finns en mängd intressanta kritiker som inte ser samtiden som något katten släpat in. De flesta av dem är yngre, visst. Men ålder är tyvärr inget kvalitetsmärke i sig. Det visar också Lars Lönnroths artikel.


Missa inte Murnane

Fredag 07 dec 2012, 09:16

På BT:s kultursidor presenterar just nu våra litteraturkritiker årets bästa böcker. Idag publicerades mitt bidrag:

”Den australiske 73-årige särlingen Gerald Murnane är ohyggligt läsvärd. Inte minst i Korntäppa (Bonniers, översättning: Peter Samuelsson), en självbiografi som inte liknar någon annan självbiografi. Vad som är minne, verklighet eller rena påhitt går inte att urskilja – tydligt framstår egentligen bara en fråga: Vad är möjligt att berätta?

Men den frågan hindrar inte att de nästan 300 sidorna innehåller fantastiska passager om en moder uppfylld av spökhistorier, en fader uppfylld av alkohol och spel på hästkapplöpningar, udda fastrar, udda farbröder, katolska nunnor och munkar och ett öde Australien långt bortom alla schablonbilder. Det är litteratur som inser litteraturens omöjlighet som verklighetsbeskrivning och just därför är stor litteratur.”

Vill ni läsa hela min recension av Murnanes bok finns den här.


Hur kristen får en författare vara?

Onsdag 05 dec 2012, 11:09

Lotta Lotass senaste roman Konungarnas tillbedjan recenserade jag i BT den 9/11. Ett mästerverk, tyckte jag. Andra kritiker tyckte annorlunda, bland annat Stefan Jonsson i DN (9/11), som ansåg romanen vara ett svek mot litteraturen. Hårda ord. Varför det? Jo, Konungarnas tillbedjan är en uppenbart kristen roman. Mer om detta skriver jag idag i en gästkrönika publicerad i nya nättidningen Dagens Seglora.


Tre utmärkta hårda paket

Måndag 03 dec 2012, 11:10

Det svenska bokåret har varit utmärkt, vilket har lett till att vissa romaner inte har fått den uppmärksamhet de förtjänar. Jag har tre exempel på det:

Carl-Johan Vallgrens Havsmannen. Med den här desperat dystra skildringen av Falkenbergsförorten Skogstorp har Vallgren skapat en ny genre: Halland noir.

Ulf Erikssons Kortfattad besvärjelse av taxichaufför. Den filosofiskt intrikate Eriksson levererar en storartad och inspirerad labyrintroman à la Borges.

Hans Gunnarssons Försmådd. Suggestiv, skrämmande och vardaglig bladvändare om historieläraren Ingvars allt mer laddade relation till sin rektor, Stina. Stilsäker är bara förnamnet.

Missa dem inte!


Läsarnas BT!

Måndag 03 dec 2012, 10:59

Ni har väl sett annonserna om läsarnas BT – den tidning ni ska få på julafton, fylld av artiklar som bygger på våra läsares tips. Ett spännande projekt, som har väckt stor uppmärksamhet i den svenska mediebranschen.

Att läsares insatser spelar en allt större roll i det moderna tidningsmakandet har vi sett ett annat exempel på i BT de senaste dagarna. BT-reportern Jan Lindstens nyhet om renoveringen av förskolan Kvarnen i Sandared – som blev flera miljoner dyrare än beräknat – bygger på en envis grävinsats av sandaredsbon Kicki Dahl.

Journalister och ansvarstagande medborgare i en oslagbar kombination – det är en viktig del av den framtida nyhetsproduktionen, tro mig.


Aposteln Paulus och Ullared

Onsdag 14 nov 2012, 15:54

Den gångna veckan har jag haft förmånen att vara moderator för två publika tillställningar av synnerligen olika slag.

Först, en kväll om aposteln Paulus i Carolikyrkan. Mycket folk, närmare 200 och ett livgivande samtal med mängder av intressanta tankar från Olle Carlsson och Ewa Lindqvist Hotz. Det var det femte och avslutande samtalet om böcker och personer i Bibeln som BT och Caroli har arrangerat och publiktillströmningen har varje gång varit över förväntan. ”I Stockholm brukar det komma ett trettiotal vid sådana här tillfällen”, sade en av gästerna.

Några dagar senare, en kväll om hållbart företagande på Högskolan, mycket folk, närmare 200 och ett livgivande samtal mellan Gekås i Ullareds vd Boris Lennerhov, Pulsens vd Wigar Bartholdson, högskolans rektor Björn Brorström och ”konsumtionsprofessorn” Karin M Ekström. Det här var det första i en serie samtal om företagande som BT och Högskolan ska arrangera och även här överraskade publikintresset.

Olika ämnen, som sagt – men stort intresse. Kanske är det också formen som spelar en roll: mötets och samtalets form. Jag skrev om vårt växande behov av det för en tid sedan och fick mycket positiva reaktioner på den texten. Och för BT är det viktigt att vara med och skapa sådana möten, inte bara i tidningen och i den digitala världen, utan även i verkligheten.


Spännande samtal om deckare

Måndag 05 nov 2012, 18:28

Under bokmässan i slutet av september var jag bland annat moderator för ett samtal mellan Maj Sjöwall och deckarduon Anders Roslund/Börge Hellström. Det blev ett, tycker jag, mycket inspirerat och och intressant samtal mellan två generationer deckarförfattare – om arbetssätt, politik och hur man går tillväga när man skapar romanfigurer.

Maj Sjöwall är en person med en stor dos vass humor, något som märktes under samtalet, och hennes tio deckare om Martin Beck, som hon skrev tillsammans med framlidne Per Wahlöö, är ju de stora föregångarna inom den svenska deckargenren. Det brukar inte minst Roslund/Hellström framhålla.

I morgon tisdag kan man se samtalet igen, på SVT:s Kunskapskanalen, kl. 18.15. Dessutom går det att hitta det på UR PLay.

En trött och hungrig Anders Svensson

Måndag 05 nov 2012, 09:41

På BT är vi stolta över Elfsborg idag – men också över vårt eget guldarbete. Den speciella guldbilagan har ni kanske redan sett – med allt från festen, men inte bara det. Missa till exempel inte bilagans långa och mycket läsvärda reportage om tiden sedan det förra guldet, 2006, signerat BT-sportens David Axelsson och Johan Rydén.

En annan favorit i BT:s guldflöde är reportern Krister Perssons minutlånga webbintervju med Elfsborgs lagkapten Anders Svensson, i en hotellkorridor, under en tillfällig paus i guldfirandet i går kväll. Svensson ser helt slut ut, han är hungrig, men också otroligt lättad. En bild som säger en hel del om den press Elfsborg varit utsatt för under hela hösten. Allt annat än guld hade ju faktiskt betraktats som ett misslyckande.


Planeringstavlan på BT:s redaktion. Som synes räknar vi med guld...

BT gör en guldbilaga!

Onsdag 31 okt 2012, 12:08

I dagens BT, på sportsidorna, berättade vi om hur Grand Hotel i Borås rustar för guldfest på söndag. Det är ju då det ska ske – Elfsborg blir svenska mästare. Och efteråt ska förstås laget och sponsorerna fira rejält.

Även på BT rustar vi för guld. På bilden ser ni en del av planeringen inför måndagstidningen, som vi kallt räknar med ska innehålla en fyllig guldbilaga.

Så nu är det bara upp till Elfsborg att fixa festen. Det vore ju trist att behöva slänga bilagan i papperskorgen...


Mer om mötets betydelse

Måndag 29 okt 2012, 09:39

En kommande renässans för det personliga mötet skrev jag om i gårdagens BT. I den digitala tidsålder vi lever i blir mötet människor emellan en bristvara som kommer att värderas allt högre, det var tanken som framfördes.

Sant eller inte? Vi får väl se. Intressant är i alla fall att även inom den kommersiella världen har man börjat tänka på detta sätt. Nyss utsågs Årets marknadsföringsbok 2012 – Kundmötet av Magnus Söderlund. Den lyfter enligt pressmeddelandet fram ”vikten av det personliga mötet i dessa digitaliserade tider då kundkontakterna allt mer sker via nätet.”

Som sagt…


Annie Lööf och The Clash

Fredag 26 okt 2012, 14:20

När regeringens Framtidskommission bjuder in till seminarium i slutet av november gör man det under rubriken ”Framtidens Sverige – Should I stay or should I go?” och man inser att åren har gått när regeringen citerar gamla The Clash-låtar i sina inbjudningar.

”Should I stay or should I go?” är ju en av den brittiska punkerans höjdpunkter (se videon från 1982 här), och visst, seminariet ska handla om hur man får unga att stanna i glesbygden så titeln är förstås vald med tanke på det. Men den elake kan förstås inte låta bli att undra om man inte också har tänkt på seminariets huvudperson, centerledaren Annie Lööf, när man valde låt…


Det finns ingen tidningskris

Torsdag 25 okt 2012, 13:06

Rubriken är ett citat från dagens DN där en intressant serie på temat ”Vad är en tidning?” inleds. Först ut är Thomas Steninfeld, kulturchef på Tysklands största morgontidning Süddeutsche Zeitung (utges i München).

Glöm begreppet tidningskris, är Steinfelds budskap. Han fortsätter: Var däremot vaksam på den accelererande bristen på kunskap om vad en tidning är. Målet för hans kritik är de tidningsägare som tror att tricket för att rädda papperstidningen är att låta den härma nätet så mycket som möjligt. Det har han förstås rätt, men frågan är om inte Steinfeld attackerar öppet mål. Jag ser få tecken på att dagens papperstidningar försöker ”göra en Metro”, med korta texter och kort lästid. Tvärtom har vi de senaste åren sett en de långa texternas renässans – det är ju för övrigt Steinfelds egen text i DN ett exempel på. Och till med Metro har börjat använda större grepp och längre texter.

Den här utvecklingen kommer att accentueras de närmaste åren, det är jag säker på.

Branschen har numera insett att papperstidningen inte i första hand är en plats för snabba nyheter, däremot en plats där nyheterna analyseras, debatteras och sätts in i större sammanhang.


Vass drift med deckargenren

Tisdag 23 okt 2012, 16:05

Torkel Ivarsson, en av de finaste stilister och vassaste reportrar som Borås Tidning har haft, är numera pensionär men skriver ändå, förstås. Flera böcker har det blivit och man hittar dem på den här hemsidan. Själv läste jag nyss den korta novellen Kriminalromanen som finns att läsa i sin helhet på samma hemsida. Novellen är mycket läsvärd, en milt ironisk (även självironisk…) betraktelse över en genre som har svämmat över alla rimliga bräddar.

Deckargenren har numera sällan med litteratur att göra, snarare är det ett slags mästerskap i marknadsföring, denna insikt förmedlar novellen på klarsynt sätt. Fast jag undrar om inte Torkel Ivarsson ändå skulle göra ett försök, det där med liket i torvmossen låter intressant…


Vem vill ha grävande journalistik?

Tisdag 23 okt 2012, 10:18

På torsdag kväll leder jag ett samtal med Janne Josefsson och Andreas Ekström om den undersökande journalistikens samtid. Frågan är brännhet i dessa tider när medielandskapet är i ständig förändring. Vem är i framtiden villig att betala för att grävande journalister som exempelvis Janne Josefsson (vars verksamhet för all del är licensfinansierad) fortsätter att göra sitt jobb?

Andreas Ekström är en uppmärksammad journalist (Sydsvenskan bland annat) och författare och en föregångare inom den digitala journalistiken. Ett spännande möte mellan två journalistgenerationer kan vi bland annat se fram emot.

Plats: Bäckängsgymnasiets matsal. Tid: torsdag 18.30. Fri entré.


En tyst stund på bokmässan

Söndag 30 sep 2012, 11:07

Jag var och lyssnade på prästen Olle Carlsson på ett av söndagens bokmässeseminarier. Olle Carlsson är en speciell präst som har fyllt Allhelgonakyrkan i Stockholm med mässor som kännetecknas av en öppenhet och tolerans som faktiskt är ganska ovanlig i kyrkliga sammanhang. Numera är Olle Carlsson kyrkoherde i Katarina församling på Söder och han har också skrivit en ny bok, 12 steg för hopplösa, som är en slags hjälp för all livsproblematik och grundar sig på de tolv steg som används vid arbetet med att bryta alkoholmissbruk (Olle Carlsson har en sådan bakgrund).

Olle Carlsson är en klok person som utan bombasmer närmar sig tro och liv. Det är en hugsvalelse att lyssna på honom. Seminariet avslutades med 30 sekunders tystnad, påbjuden av Olle Carlsson. Det var en av min bokmässas finaste stunder.

Den 8 november kommer Olle Carlsson till Borås och Carolikyrkan för att samtal med mig och Seglora smedja-prästen Eva Lindqvist Hotz om Paulus. Missa inte det.


Nu är det svettigt på bokmässan

Lördag 29 sep 2012, 16:34

Bokmässan, tredje dagen. Nu är det som svettigast. Det är så trångt att man knappt kan röra sig framåt på mässgolvet. I BT:s monter är våra tävlingar populära – och gratiskaffet, förstås. Själv har jag under mässan varit aktiv som moderator, på tre seminarier med synnerligen skiftande teman:

1) DN:s kulturjournalistik debatterades med anledning av att Åke Lundqvist, gammal DN-medarbetare, har skrivit en bok om kulturjournalistiken i DN sedan tidningens start 1864. Diskussionen, där förutom Åke även DN:s kulturchef Björn Wiman och DN-kritikern Ulrika Milles deltog, handlade mest om den samtida problematiken. Konjunkturen är inte snäll mot mediebranschen nu och kulturjournalistiken drabbas av det med nedskärningar som följd (SvD...). Mycket längre än så kom vi inte. Vilken framtid den djuplodande kulturjournalistiken har i de digitala kanalerna återstår att se.

2) Jag diskuterade essäer med Nina Burton och Fredrik Sjöberg, med anledning av deras nya böcker, Flodernas bok (Burton) och Varför håller man på? (Sjöberg). Det var kul! Burton och Sjöberg är stilister av högsta klass och har också en förmåga att engagerat och underhållande prata om sina författarskap.

3) Tillsammans med Maj Sjöwall och framgångsrika deckarduonRoslund/Hellström diskuterade jag Sjöwall/Wahlöös betydelse för det svenska deckarundret. Också kul! Maj Sjöwall var i högform och Roslund/Hellström deltog engagerat och intresserat i samtalet. De sistnämnda kunde ni för övrigt läsa om i dagens (lördagens) BT. En mycket fin intervju. Det här seminariet direktsändes av SvT och kommer att repriseras flitigt framöver. I all ödmjukhet – missa inte det...

Dessutom hann jag med ett montersamtal med frilanskritikern Andres Lokko alldeles nyss, i BT:s monter. Riktigt hyggligt med publik och Lokko var som vanligt både provocerande och tänkvärd.

Mässan fortsätter. Följ den på vår bokmässeblogg och via bt.se där Krister Persson levererar den ena sevärda webbtv-intervjun efter den andra.

Papperstidningen – bara ett helgnöje?

Tisdag 04 sep 2012, 15:41

Vad säger ni, kära läsare – räcker det om ni får Borås Tidning som papperstidning bara på lördag och söndag? Och tar del av våra nyheter enbart via nätet under vardagarna?

Så ser i alla fall framtiden ut för media om man ska tro tidningsgurun Mario Garcia som har jobbat över 40 år branschen och varit med om att göra om över 500 tidningar världen runt.

Medievärlden återger Garcias tankar i en rapport från World Newspaper Congress och World Editors Forum i Kiev.

Det här är inga nya tankar. Allt fler läsare efterfrågar tjockare helgtidningar och ett snabbare sätt att ta del av nyheter under veckan då tiden är knapp. Säkerligen kommer dagstidningar i framtiden att anpassa sig till det kundkravet och erbjuda sådana kombinationer. Men vi är inte där än.

Och papperstidningen har ett evigt liv, menar Garcia, bara den kan anpassa sig till en mer ”tillbakalutad konsumtion”.


Tidningsläsandet ökar!

Måndag 03 sep 2012, 15:37

World Newspaper Congress och World Editors Forum hålls i Kiev i dagarna. Branschorganet Medievärlden berättar i sin rapportering bland annat om den årliga upplagan av World Press Trends som presenterades idag.

Den visar att över 2,5 miljarder människor läser en dagstidning minst en gång veckan. Den betalda upplagan ökar med 1,1 procent.

Men det är inte västvärlden detta sker utan i Asien, framför allt i Kina och Indien. I Nordamerika och Europa är trenden den motsatta.

Det här känner vi igen i Sverige. Antalet läsare minskar inte – BT:s räckvidd är till exempel fortfarande cirka 105 000 – men den betalda upplagan krymper sakta men säkert. Orsaken är förstås att fler och fler delar tidning eller läser den på sin arbetsplats. Papperstidningens attraktionskraft består således, men inte viljan att betala för ett eget exemplar…

Nyheter på nätet är också något som drar allt fler läsare, konstaterar World Press Trends. Denna ökning motsvaras dock inte av annonsintäkterna på nätet. Denna motsättning är kanske den hetaste knäckfrågan för mediebranschen idag.


Varför behövs teaterkritik?

Måndag 20 aug 2012, 14:31

Frågan ställdes i en paneldebatt som jag deltog i söndags, i Malmö, arrangerad av Svenska Teaterkritikers Förening. Övriga i panelen var Petra Brylander (chef Malmö stadsteater), Anna Novovic (chef Helsingborgs stadsteater), Rakel Chukri (kulturchef Sydsvenskan), Cecilia Djurberg (redaktör Sveriges Radio, ordförande Svenska Teaterkritikers förening) och Rikard Loman (frilanskritiker DN).

Och visst behövs den, teaterkritiken, på samma sätt som all annan kritik behövs för att stärka det ständigt pågående samtalet om det samhälle vi lever i. Konsten är en spegel för vår tid och ingen möda som läggs på att förstå den är bortkastad. Om detta var (förstås) panelen överens.

Mer bekymmersamt lät det kring teaterkritikens villkor. Minskade resurser, minskat utrymme – är det så? Till viss del, tror jag. Få tidningar tar idag ett ansvar för att följa teaterscenen på ett nationellt plan. BT tillhör dem som gör det och recenserar regelbundet viktiga föreställningar i framför allt Stockholm och Göteborg.

I det race mot en digital framtid som alla dagstidningar deltar i nu borde dock teaterkritiken ha en plats. I framtiden kommer kvalitetsjournalistik att kosta pengar, även när den finns på nätet. Och teaterkritik är en del av den kulturjournalistik som har en given plats i ett kvalitetsutbud.

Det ökade kravet på läsardialog är kanske ett större problem för teaterkritiken. Kanske ska den tanken tas ett steg längre – till personliga möten mellan läsare och kritiker och/eller läsare och teater? Möten som både teatrar och medier kan arrangera offentligt.

En personlig åsikt jag har om teaterkritiken är att den i högre grad än till exempel litteraturkritiken är alldeles för snäll. Det finns alltför ofta, det är min erfarenhet, en missriktad lojalitet, någon i panelen använde ordet symbios, mellan kritiker och teater som gör recensionen alltför uddlös för att starta ett givande samtal. Ingen tjänar på en sådan lojalitet, definitivt inte läsarna.

Vill se debatten via Youtube så finns den här.

Utmaningen - kampen mot klockan

Blogg [Uppdaterad 2014-01-07]

Krister Persson, journalist på Borås Tidning.
Maria Nilsson Havrell, skådespelare och sångerska.
De har utmanat sig själv och varandra. Kretsloppet är målet. Och tiden.
Han: 49.11. Hon: 48.06.
Och de vill slå varandra. Det krävs träning. På Joggarbloggen kan ni följa deras kamp, mot varandra, mot sig själv och mot tiden.


Blogg: Betraktelser bakom katedern

Blogg [Uppdaterad 2014-04-02]

BT välkomnar Viktor Åberg, relativt nybakad gymnasielärare på Sven Eriksonsgymnasiet, som ny bloggare för bt.se.
Med sitt bloggskrivande hoppas han kunna ge en inblick i hur det är att arbeta i en miljö som så många har en relation till och åsikter om.


Kulturbloggen

Blogg [Uppdaterad 2013-09-25]

Högt och lågt från kulturens värld, det finns att läsa på BT:s nya kulturblogg som får premiär på årets Bokmässa. På bloggen kan du läsa texter av flera av tidningens kulturmedarbetare.


Välkomna till Ledarbloggen!

Blogg [Uppdaterad 2014-06-18]

Ledarbloggen skrivs av BT:s ledarredaktion, som består av Lars Näslund och Mikael Hermansson. Delta gärna i samtalet men försök att hålla en anständig ton och undvik personangrepp. Bloggen välkomnar alla och du får lov att vara anonym, men för det goda samtalets skull så tala gärna om vem du är som skriver. Du hittar de artiklar som vi publicerar på ledarsidan på bt.se/ledare.


Perssons musik

Blogg [Uppdaterad 2012-03-03]

Håkan Persson är journalist och musikkritiker på Borås Tidning och ligger bakom bloggen Perssons musik på bt.se.


BT:s bildblogg

Blogg [Uppdaterad 2013-09-03]

Kräftfiske på ett Skagerrak i uppror, kommunikation på Hans Flysjös sätt, bryggeriplaner för Simonsland. Här ser du BT:s bästa bilder!


huvudnyheter just nu

Veckans Hela livet-fråga

 

hela livet

Brukar du ge några nyårslöften?

Visa resultat
Om peniskuppen: "Liten del i ett stort konstverk"

Kultur&Nöje [Uppdaterad i dag 13:51]

En jättepenis riktad mot Sverigedemokraternas reklamskylt. BT räknar ner årets mest lästa artiklar. Läs mer

 

graffiti

Är Carolina Falkholts tilltag okej?

Visa resultat
 

Chefredaktörsbloggen

Stefan Eklund
Chefredaktör. Född 1961 i Norrköping, men mestadels uppvuxen i Borås och Viskafors. Chefredaktör sedan 2010, tidigare kulturchef på BT och Svenska Dagbladet.
Bloggar om Borås Tidning och publicistiska frågor, men även om andra aktuella ämnen inom samhälle, kultur och politik.

stefan.eklund@bt.se
Telefon: 033-700 07 08Arkiv


Blogg

Här är BT:s bloggare

En ledarredaktion, en elfsborgare, en basketjunkie, två joggare som utmanar varandra, en näringslivsredaktör, BT:s fotografer och en designguru...
Välkommen till BT:s värld av bloggare!

Mest läst på bt.se


Tjänstgörande webbredaktör

Vet du någonting som vi borde skriva om? Tipsa mig direkt!

Jonas Ekelund
jonas.ekelund@bt.se
Telefon: 033-700 07 74


Kalendern

Vad händer i Sjuhärad?

Kalendern är sjuhäradsbornas anslagstavla på bt.se. Här kan kan du läsa om eller lägga in aktuella arrangemang.
Obs! Kalendern är till för föreningar och icke-kommersiella arrangemang.

Stefan Eklund, chefredaktör

Om den svenska bristen på statsmannaskap:

"Så nä, jag svarade min finlandssvenske kollega nekande. Jag ser inga statsmannatalanger i svensk politik för närvarande. Inga alls. Ingenstans."

Lena Kvist, kulturchef

Om årets Augustpris:

"Grattis till Augustpriset, Kristina Sandberg! Det är välförtjänt."

Lars Näslund, politisk redaktör

Om att Borås politiker måste sätta sig ner och prata:

"Men kanske är det så att drygt tre månaders pajkastande var nödvändiga för att komma till julbo... förlåt, förhandlingsbordet."

Jan Hansson, sportkrönikör

Om pengar i sportvärlden:

"I de stora fotbollscuperna badar klubbarna i (tv-)pengar. I andra sporter kan det kosta mycket att delta."

Nyheter

Webb-tv

På bt.se/webbtv hittar du inslag om nyheter, sport, nöje och mycket mer.

Blogg

Här är BT:s bloggare

En ledarredaktion, en elfsborgare, en basketjunkie, två joggare som utmanar varandra, en näringslivsredaktör, BT:s fotografer och en designguru...
Välkommen till BT:s värld av bloggare!

Nyheter

Gilla bt.se på Facebook

Du vet väl om att du kan följa stora delar av vårt nyhetsflöde från Sjuhärad, Sverige och världen direkt på Facebook? Gör som 5 900 andra och klicka på "Gilla"-knappen nedan!


Läsvärt

Föreningsguiden

Föreningsguiden är den nya tjänsten som ersätter Inför. Tjänsten är för föreningar i Mark och Kind, som gör det möjligt för föreningslivet att uppdatera och informera medlemmar och allmänheten om vad som händer.

Nyheter

Följ BT på Twitter