Kultur o Nöje

Här är årets deltagare i "På spåret"

Tv Artikeln publicerades
OS-medaljören byter skidorna mot frågesport.
Foto:Anders Wiklund/TT
OS-medaljören byter skidorna mot frågesport.

I årets upplaga av SVT:s långkörare "På spåret" återfinns fjolårsvinnarna Johan Hilton och Kristin Lundell.

Bland de nya deltagarna märks bland annat den tidigare skidåkaren och OS-medaljören Johan Olsson och komikern Peter Magnusson.

I december drar den 28:e säsongen av "På spåret" igång i SVT. Och precis som vanligt kommer både första klass och dressinen att fyllas av såväl nya som bekanta ansikten.

Förra säsongens vinnare, Johan Hilton och Kristin Lundell, dyker upp i rutan igen för att försvara segern. Även deras finalmotståndare, Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz, gör comeback i det populära frågesportsprogrammet och får därmed möjlighet till revansch. Poddaren och författaren Sigge Eklund och programledaren Malou von Sivers som förra året åkte ut redan i gruppspelet är en annan duo som får en ny chans i SVT:s frågesportsklassiker.

Byter skidspåren mot järnvägen

Liksom i tidigare upplagor kommer tittarna att få se flera nya par. En av årets överraskningar är före detta skidåkaren Johan Olsson, som lade skidorna på hyllan i våras. Olsson hann under idrottskarriären bland annat med att ta två OS-guld. Om han blir lika framgångsrik i "På spåret" återstår att se. Han ställer upp tillsammans med deckarförfattaren Denise Rudberg

Bland årets nya deltagare finns också komikern Josefin Johansson som tävlar ihop med radioprofilen Johar Bendjelloul. Premiär blir det även för journalisten Amie Bramme Sey som bildar lag med Sveriges radios kulturkorrespondent Gunnar Bolin. Regissören Marianne Ahrne och Anders Johansson från humorduon Anders och Måns är två andra deltagare som är nya i programmet.

Veteranen kommer tillbaka

Författaren Martina Haag har varit med i två tidigare säsonger av "På spåret". Vid det senaste tillfället 2012 tog hon hem segern tillsammans med sin dåvarande make Erik Haag. Nu återkommer hon tillsammans med komikern Peter Magnusson, som ställer upp för första gången.

Deltar gör även två av förra upplagans semifinalister, filmkritikern Ronny Svensson och sångerskan Anne-Lie Rydé.

Årets säsong av "På spåret" får premiäri SVT1 den 8 december. Frågesportsprogrammet leds än en gång av Kristian Luuk med Fredrik Lindström som domare.

Fakta: Säsongens deltagare i "På spåret"

Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind

Johan Olsson (längdskidor) och Denise Rudberg

Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

Kristin Lundell och Johan Hilton

Ronny Svensson och Anne-Lie Rydé

Peter Magnusson och Martina Haag

Marianne Ahrne och Anders Johansson ( Anders och Måns)

Malou von Sivers och Sigge Eklund