Beta

Valet: Boråspolitiker äter middag och debatterar

Borås Artikeln publicerades

Beta Borås bjöd in politiker på en middag där de själva fick laga maten och sedan diskutera heta frågor i Borås. I den första delen av fyra diskuteras skolvalet och barnomsorg.

Therese Björklund (S), Andreas Exner (SD), Stefan Lindborg (V) och Lisa Berglund (KD) möttes upp i Hestrastugan i Borås för middag och diskussioner. I den första delen är det Therese som bjuder på förrätten avokadosoppa med ostchips.

Från vänster till höger; Stefan Lindborg, Lisa Berglund, Andreas Exner, Therese Björklund.
Foto: Frida Bergstedt
Från vänster till höger; Stefan Lindborg, Lisa Berglund, Andreas Exner, Therese Björklund.

fakta

Varför just de här fyra partierna?

Vi valde att bjuda in fyra partier för att middagen inte skulle bli för lång.

Från början var tanken att ha med representanter från de två största partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, samt representanter från Feministiskt initiativ och Sverigedemokraterna då dessa två partier åsiktsmässigt står långt ifrån varandra. Målet med debatten var att få så stor spridning bland åsikterna som möjligt. Då Feministiskt initiativ inte sitter i Kommunfullmäktige i Borås valde vi dock att byta ut dem mot Vänsterpartiet. Från Moderaterna fick vi inte tag på någon som kunde ställa upp och ersatte därför med en kristdemokrat.

Som alltid var det viktigt för oss att ha en jämn könsfördelning bland deltagarna.

Visa mer...

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.