Beta

En månad kvar till valdagen: sista delen i middagsdebatten

Beta Artikeln publicerades

Med exakt en månad kvar till valdagen presenteras den fjärde delen där Beta Borås samlade fyra lokala politiker för att laga mat och prata politik i ett ovanligt sammanhang. I den här delen bjuder Stefan Lindborg (V) på chokladbrownie med jordgubbar och vispgrädde.

Politikerna pratar om psykisk ohälsa och sina förväntningar inför valet. Man vill ha ett schyst val, och skulle vilja ha mer politisk stabilitet, samtidigt som de tror att det kan bli lite turbulent direkt efter valdagen.

Stefan Lindborg, Lisa Berglund, Andreas Exner, Therese Björklund.
Stefan Lindborg, Lisa Berglund, Andreas Exner, Therese Björklund.

fakta

Varför just de fyra partierna?

Vi valde att bjuda in fyra partier för att middagen inte skulle bli för lång.

Från början var tanken att ha med representanter från de två största partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, samt representanter från Feministiskt initiativ och Sverigedemokraterna då dessa två partier åsiktsmässigt står långt ifrån varandra. Målet med debatten var att få så stor spridning bland åsikterna som möjligt. Då Feministiskt initiativ inte sitter i Kommunfullmäktige i Borås valde vi dock att byta ut dem mot Vänsterpartiet. Från Moderaterna fick vi inte tag på någon som kunde ställa upp och ersatte därför med en kristdemokrat.

Som alltid var det viktigt för oss att ha en jämn könsfördelning bland deltagarna.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.