Beta

Del tre i middagsdebatten: kongresshuset och halloumiburgare

Beta Artikeln publicerades

Inför valet 2018 samlade Beta Borås fyra lokala politiker för att laga mat och prata politik i ett ovanligt sammanhang. Resultatet blev en serie i fyra delar, en del för varje maträtt. I den tredje delen bjuder Lisa Berglund (KD) på halloumiburgare med klyftpotatis.

Ämnen som diskuteras är konst och kongresshuset. Konst ställs i relation till välfärden och bygget av kongresshuset, som länge varit en het fråga i Borås, väcker het debatt. Hösten 2018 kommer "gamla Folkan" att stå klar.

Stefan Lindborg (V), Lisa Berglund (KD), Andreas Exner (SD), Therese Björklund (S).
Foto: Frida Bergstedt
Stefan Lindborg (V), Lisa Berglund (KD), Andreas Exner (SD), Therese Björklund (S).

fakta

Varför just de här fyra partierna?

Vi valde att bjuda in fyra partier för att middagen inte skulle bli för lång.

Från början var tanken att ha med representanter från de två största partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, samt representanter från Feministiskt initiativ och Sverigedemokraterna då dessa två partier åsiktsmässigt står långt ifrån varandra. Målet med debatten var att få så stor spridning bland åsikterna som möjligt. Då Feministiskt initiativ inte sitter i Kommunfullmäktige i Borås valde vi dock att byta ut dem mot Vänsterpartiet. Från Moderaterna fick vi inte tag på någon som kunde ställa upp och ersatte därför med en kristdemokrat.

Som alltid var det viktigt för oss att ha en jämn könsfördelning bland deltagarna.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.