Annons
Nyheter

Olsson hoppas på ny höjdeffekt

Han har inte tävlat på över en månad. Och inte gjort det bra sedan säsongspremiären i november. Men Johan Olsson har landat i Lahtis för att försvara sitt VM-guld. Återigen kommer Johan Olsson till ett mästerskap med rubbade förberedelser.(TT)
Publicerad 24 februari 2017

Återigen kommer Johan Olsson till ett mästerskap med rubbade förberedelser. Den här gången är ekvationen som ska resultera i nya medaljer knepigare än någonsin.

Johan Olsson har inte tävlat sedan världscuploppet över 15 kilometer fristil i Ulricehamn den 21 januari - där han blev 48:a.

””
Annons

En luftvägsinfektion satte stopp för världscuptävlande i både Falun och Otepää, träningsdagar försvann och planer kullkastades.

Efter sitt försenade höjdläger i alperna hoppas den 36-årige skidveteranen ändå att allt ska falla på plats lagom till på onsdag, då han ska försvara sitt VM-guld på 15 kilometer.

Ska försvara guldet

Det sena lägret på hög höjd fick bland annat som effekt att Olsson definitivt strök lördagens skiathlon i VM. Det blir medaljjakt direkt på 15 kilometer klassiskt på onsdag.

””
””

Viktigt med höjd

Och vistelsen i Seiser Alm ville Olsson inte missa. När Olsson var frisk igen, helgen efter SM, valde han att "kräma ur" för att testa kroppen och se att allt var okej innan han åkte på höjden.

””

- Det blir lite tuffare träning idag, sen får man öka på. Jag är 36 år, snart 37, jag är inte här för att samla på fina placeringar, säger han innan han ger sig ut i VM-spåren i Lahtis.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons