Förstafemman fixade Skellefteå-seger

Det var jämnt och ovisst ända in i slutminuterna. Då högg Skellefteås giftiga förstafemma till två gånger och fixade en 4-1-seger mot Linköping. Men det var Tim Söderlund som inledde målskyttet när han läckert sköt 1-0 efter 6. 23. - Jag fick loss pucken och kunde vandra in mot mål.(TT)
Publicerad 19 oktober 2017

Men det var Tim Söderlund som inledde målskyttet när han läckert sköt 1-0 efter 6.23.

””

I fjol blev det tre mål på hela säsongen.

Nu har den kvicke Skellefteåforwarden redan prickat rätt fem gånger. Med det är 19-åringen tillsammans med Joakim Lindström bäst i Skellefteå.

Delikatess

Hans mål var en delikatess. Söderlund slet helt enkelt åt sig pucken vid tekningspunkten, fintade bort Linköpings målvakt Jacob Johansson och satte elegant upp trissan i krysset.

Skridskoåkningen har alltid varit blixtrande snabb. Nu har Tim Söderlund också kombinerat farten med en vassare klubbteknik och starkare fysik.

””
””

Svängig start

Båda lagen har haft en skakig inledning på serien. Båda topptippade men med formkurvor á la berg och dalbana.

Skellefteå har inte alls övertygat som man brukar på hemmaisen men inledde ändå bäst och utökade ledningen till 2-0 efter 8.09 i den andra perioden. Det var Bud Holloway som höll sig framme på en målvaktsretur.

Linköpings svar kom några minuter senare. Skellefteå hade just klarat av spel i numerärt underläge men orkade inte få pucken ut ur försvarszonen. Östgötarna pressade hårt och Mathis Olimb kunde till slut slå in en reduceringspuck från nära håll.

Den ängslighet och tveksamhet som präglat Linköpings spel under hösten var plötsligt som bortblåst och gästerna pressade stenhårt efter reduceringen. Tränaren Dan Tangnes har efterlyst mera kaxighet från sitt manskap. Det fick han med råge ju mer matchen led.

””

Det var Skellefteås Oscar Möller som i numerärt överläge kunde skicka in 3-1 efter 15.47 i den tredje perioden. Ett nytt mål bara tolv sekunder senare av hans kedjekompis Joakim Lindström satte punkt för matchen.