7HAffärer

Norskt bolag köper in sig i Söder och co

Sverige/Borås Artikeln publicerades
Bemanningsverksamheten hos Amanda Johansson, Sandra Ekberg och Zoran Markovski på Söder och co i Borås kommer att fortsätta som tidigare. Arkivbild.
Foto:Kajsa Kettil
Bemanningsverksamheten hos Amanda Johansson, Sandra Ekberg och Zoran Markovski på Söder och co i Borås kommer att fortsätta som tidigare. Arkivbild.

Det norska bemanningsföretaget Personalhuset Staffing Group blir majoritetsägare i Söder och co som även har kontor i Borås.

Joakim Andersson, som bildade Söder och co 2005, säljer sina aktiet och slutar i företaget. In kommer i stället Personalhuset Staffing Group med säte i Norge men verksamhet även i Finland, Danmark och till viss del i Sverige. Det norska bolaget är inriktat mot hälo- och sjukvårdsbranschen med främst uthyrning av läkare och sjuksköterskor.

Söder och co vd Magnus Fridebo beskriver affären som ett upplägg som båda parter vinner på.

– Vi kommer att kunna dela erfarenheter med varandra. De är en större organisation och kommer att fortsätta driva sin verksamhet inom sin bransch, det vi kan lära av varandra är till exempel hur man gör upplägg med kunder, säger Magnus Fridebo.

Det svenska företaget kommer enligt honom inte att ge sig in i sjukvårdsbranschen utan fortsätta med den befintliga verksamheten inom bland annat industri, lager, administration och marknadsföring.

Söder och co finns på ett tiotal orter i Sverige, där varje lokalkontor ägs av de lokala medarbetarna. Det upplägget kommer att gälla även i framtiden. Men en förändring i och med den nya aktiemajoritetsägaren blir att koncernchefen Carl-Fredrik Bjor går in som styrelseordförande för de två största företagen i Söder och co.

Söder och co har en stark förankring i Västsverige med kontor i bland annat Borås, Ulricehamn, Kinna, Vårgårda, Göteborg och Jönköping.