7H Affärer

Birgitta Losman från Högskolan i Borås ingår i den expertgrupp som ska leverera förslag till regeringen för en cirkulär ekonomi. Nu har hon dessutom fått ett uppdrag av regeringen – att utreda producentansvaret för textil.
Foto:

Ekonomi-TV

Björn Rosberg är HR-ansvarig på Brederup group AB. Jens Bonander är supply chain director på Mont blanc, en roll som innebär att han ansvarar för produktion, inköp och leverans. I vanliga fall utgår han från Mont Blancs anläggning i Dalsjöfors, men eftersom produktionen nu flyttas till Rumänien spenderar han ungefär var tredje vecka på plats i Brasov.
Foto:

En tanke med projektet är att återta positionen på den internationella marknaden som svenska formgivare haft tidigare. Hållbarhetstänket finns med, men innovationstänket är utgångspunkten, förklarar Erik Valvring. Bland slutprodukterna finns allt från en 3D-printad lampa till en ovanligt flexibel bäddsoffa.
Foto:

Än så länge ligger mängden paket inne hos Yx-tobak på en normal nivå, med ett inflöde på mellan 200 och 300 paket om dagen. När black friday har varit kan det istället komma uppemot 1 000 paket på en dag. Ramin Pourasghari skannar paketen och placerar dem i hyllorna. ”Det är som världens största Tetris” säger han skämtsamt.
Foto:

BT tipsar: Missa inte det här